Skip to content

Somerset Capital Partners investeert in versnelde groei van hotel operator Black Label Hospitality

PERSBERICHT

OISTERWIJK/SITTARD – De Brabantse investeringsmaatschappij Somerset Capital Partners (SCP) heeft een aanzienlijke investering gedaan in hotel operator Black Label Hospitality (BLH) uit Sittard. Deze ontwikkeling maakt voor BLH de weg vrij om versneld te groeien in Nederland en eerder dan verwacht de vleugels uit te slaan naar het buitenland, stelt algemeen directeur van BLH Martin Hendricks. ,,Onze onderneming staat aan de vooravond van stevige expansie. Dankzij het vertrouwen dat SCP in ons stelt, kunnen we die groei in versnelde mate realiseren.”

Portfolio en ontwikkeling

 BLH heeft op dit moment zes hotels operationeel in Nederland en daarnaast één in ontwikkeling. De nieuwkomer op de hotelmarkt heeft zich in enkele jaren tijd, met steun van ’s werelds meest gerenommeerde hotelmerken als Accor, Hilton, Marriott en Intercontinental, ontwikkeld van een startup tot een gevestigde en eigenzinnige speler op de Nederlandse hotelmarkt.

Vier van de zes hotels die BLH op dit moment exploiteert zijn te vinden in Limburg. Een daarvan is het DoubleTree by Hilton Sittard, het eerste Hilton hotel beneden de grote rivieren. Dit hotel werd tot ontwikkeling gebracht tijdens de coronacrisis, wat kon rekenen op grote waardering van Hilton International. Het leidde tot een nieuwe samenwerking in Gemert, waar op dit moment hard gewerkt wordt aan de verbouwing van het uit de dertiende eeuw stammende Kasteel Gemert tot het allereerste Curio by Hilton van de Benelux. Daarnaast ging eind vorig jaar in hartje Amsterdam het kleinschalige Maison ELLE van start, een voor Nederland nieuwe hotelformule die in Parijs – de enige andere locatie tot nu toe – ongekend succesvol is.

 Hotello of the Year

Nu SCP met de kapitaalversterking ook een aanzienlijk belang in BLH heeft verworven is de hotel operator klaar voor de volgende stap en wordt naast verdere groei in Nederland ook buitenlandse expansie mogelijk. ,,We oriënteren ons al een tijdlang op het buitenland, waar we het ene na het andere veelbelovende hotelproject krijgen aangeboden. Met een betrouwbare partner als SCP aan boord gaat voor onze hotelgroep dus letterlijk een nieuwe wereld open”, aldus Hendricks, die vorig jaar mede vanwege zijn eigenzinnige kijk op de ontwikkelingen in de internationale hotellerie door zijn branchegenoten werd uitgeroepen tot Hotello of the Year. ,,Als het goed is, kunnen we binnenkort ons eerste buitenlandse project bekendmaken.”

Investering voor groei

SCP investeert met een lange termijn horizon in vastgoed en ondernemingen. CEO Martin Hendricks was al langer op zoek naar een strategische en capital partner voor BLH, laat hij weten. ,,We hebben de afgelopen tijd veel aanbiedingen afgeslagen, maar zijn ervan overtuigd dat we met SCP de juiste partner hebben gevonden. We zijn met elkaar in contact gekomen tijdens de verwerving van de exploitatie van Holiday Inn Eindhoven. Voor SCP was de aankoop van het vastgoed van Holiday Inn een eerste kennismaking met de hotellerie. Het bleek al snel te klikken, waarbij onze oriëntatie op een verdere groei al in een vrij vroeg stadium aan de orde kwam.”

SCP onderschrijft de (inter-)nationale groeistrategie van BLH. ,,Wij zijn zeer verheugd een sterk en hard groeiend bedrijf als BLH te ondersteunen in haar volgende groeifase”, zegt Joes Daemen, oprichter van SCP. ,,Wij zijn erg onder de indruk geraakt van de kennis en kunde van BLH op de Europese hotelmarkt en de efficiency én klantgerichtheid waarmee deze onderneming te werk gaat in de hotels. BLH heeft in korte tijd bewezen een daadkrachtige organisatie te zijn, die franchises met internationaal toonaangevende hotelmerken gemakkelijk aankan. BLH overziet het hele speelveld. Ze heeft een goede neus voor nieuwe projecten, en is daarnaast in staat hotels op een eigentijdse manier te exploiteren. Wij kijken ernaar uit om samen te werken met BLH en zijn ervaren managementteam om het volgende hoofdstuk van de succesvolle BLH onderneming te ondersteunen.”

EINDE PERSBERICHT


 

VOOR MEER INFORMATIE:

Martin Hendricks
Managing director Black Label Hospitality
+31(0)6-15120008
[email protected]

Let's Connect

Contact us

Black Label Hospitality has many opportunities. We understand the wishes of the real estate owner, but also our investor’s needs, both in capital and real estate. Most importantly, we understand what a modern-day guest is looking for in a hotel and translate this into a well managed operation.

Contact us →